Een performer gekleed in het wit houdt een grote paal vast met hangende draden en kijkt intens

Julien CreuzetAlgorithm ocean true blood movesStudio Boekman, Nationale Opera & Ballet

Julien Creuzet, Algorithm ocean true blood moves (2023). Foto Maria Baranova-Suzuki
Julien CreuzetAlgorithm ocean true blood movesStudio Boekman, Nationale Opera & Ballet29 30 juni 2024

Na de succesvolle wereldpremière als onderdeel van Performa 2023 komt Julien Creuzet's Algorithm ocean true blood moves naar Amsterdam. Julien Creuzet, die Frankrijk vertegenwoordigt op de 60e Biënnale van Venetië, zal zijn eerste grootschalige performance opvoeren in de pas geopende Studio Boekman van Nationale Opera & Ballet.

In zijn performance vervolgt Creuzet zijn onderzoek naar de geschiedenis van handel, ontheemding en diaspora. Samen met de Braziliaanse choreograaf Ana Pi put Creuzet uit een verzameling bewegingen ontwikkeld door makers van Afrikaanse afkomst. Deze bewegingen, die de kunstenaar in de loop der jaren via social media verzamelde, onthullen onverwachte maar intieme connecties tussen stappen uit verschillende tijden en regio’s van de ‘Black Atlantic’.

De performance is gerealiseerd in opdracht van Performa en Hartwig Art Foundation (meer informatie over de samenwerking vind je hier). Hartwig Art Foundation presenteert de performances in Amsterdam in samenwerking met Nationale Opera. 

BOEK HIER JOUW TICKETS
 

Concept, video’s, sculpturen en kostuums: Julien Creuzet
Choreografie: Ana Pi
Dansers: Kamani Abu, Sarah Boyd, Sydnie Cooper, Bette Danganan, DaJuan Foley Jr, Morgan Gregory en Noel Olson 
Muziek: Natoxie, livemuziek Malou Beauvoir