Tianzhuo ChenTRANCE

Sonic Acts en Hartwig Art Foundation presenteren: TRANCE

TRANCE (2023), foto CG Watkins
Tianzhuo ChenTRANCESonic Acts Biennial23 feb 2024

TRANCE is een 12 uur durende performance van kunstenaar Tianzhuo Chen die het midden houdt tussen een rockconcert, een underground rave, een immersieve theaterproductie en een buitenaards filmexperiment.

TRANCE vindt plaats in een voormalige kerk (poppodium Paradiso) en is een synthese van Chens werk van de afgelopen tien jaar. Voor deze performance werkt hij samen met een internationaal ensemble van uiteenlopende muzikanten en performers, waaronder ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$U, Dis Fig, KIM KHAN, Ylva Falk, Kasimyn en Ican Harem (Gabber Modus Operandi).

Naast de beweeglijke en tentakelachtige, maar ook griezelige en overweldigende animaties van Chen, omvat de multidisciplinaire show live muziek, dans, installaties, dj-sets en audiovisuele componenten, zoals een reusachtige sculptuur van een microscopisch dier genaamd tardigrade, die aan het plafond van Paradiso hangt. De vloer onder het glas-in-loodraam wordt bedekt met een laag echt gras, tropische planten en waterpartijen. De kerk zal hierdoor een metafoor zijn voor een levend, ademend organisme. Chen leidt je naar het innerlijke leven van een lichaam, van tijd en ruimte, doordat hij het podium transformeert tot een symbiotische plek voor een extatische bijeenkomst.

Gedurende zes hoofdstukken ontwikkelt zich een web van verhalen; culturele codes worden herkauwd en vervolgens weer uitgespuugd. Stromend door de uitgerekte werkelijkheid van TRANCE bereiken kritische wezens met (of zonder) hun identiteit een psychedelische of transcendente staat en ervaren een nauwgezette traagheid die beweegt met de snelheid van het licht. Deze vibrerende lichamen worden verlengd, uitgerekt, geëlektrificeerd, herdacht, vervormd en gereactiveerd door prehistorische herinneringen in hun biologische cellen, die opnieuw in hun veelvuldigheid naar buiten zullen komen.

TIANZHUO CHEN

De eclectische en multidisciplinaire praktijk van Tianzhuo Chen (CN) omvat performance, installatie, video, fotografie en werken op papier, elementen die vaak naadloos geïntegreerd zijn in complexe, allesomvattende performances die de grenzen tussen tentoonstelling en theater doen vervagen. Net als bij het scrollen door het enorme informatielandschap online, zijn in zijn werk gefragmenteerde symbolen en beelden te vinden die afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals de elektronische muziekcultuur, religie, cartoons en Butoh-dans. Deze steeds veranderende beelden komen samen in een hypnotiserende collage die voortdurend reflecteert op de absurditeit van leven en dood. Geselecteerde solotentoonstellingen tot nu toe zijn Illuminated Spirits in TANK Shanghai, The Shepherd in Kyoto Experiment en Trance in M Woods Museum in Beijing. Na een vertraging van enkele jaren is zijn ambitieuze 12 uur durende theaterstuk TRANCE - gerealiseerd met een internationaal ensemble - wereldwijd in première gegaan op vooraanstaande podia, waaronder op de Sonic Acts Biënnale 2024.

 

CREDITS

Artistiek directeur, regisseur, decorontwerp, video's: Tianzhuo Chen
Concept: Tianzhuo Chen, Petra Poelzl, Johannes Maile
Dramaturgie & Onderzoek: Petra Poelzl
Live muziek & performers: Ylva Falk, Ndoho Ange, Gabber Modus Operandi (GMO), Siko Setyanto, OMI, Lavinia Vago, Léa Djyl, Felix-Florian Tödtloff, City, KIM KHAN, ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$U, Dis Fig
Beeld: Tianzhuo Chen, Guang Yang, Kim Laughton, Guo Fengyi
Kostuums: Tianzhuo Chen, Chenting Yu
Tekst: Yiou Peng
Belichting: Akihiko Tanada
Geluidsontwerp: Martin Ortiz
Assistent productie en toneelmanagement: Diane Esnault
Productieleiding: partner in crime

TRANCE is een productie van partner in crime en Kampnagel, in coproductie met Komische Oper Berlin / Schall&Rausch en Dark Mofo.

TRANCE wordt gezamenlijk gepresenteerd door Sonic Acts en Hartwig Art Foundation