Een tekening van rode en blauwe plastic boodschappentassen die naar beneden vallen, met woorden zoals 'Doorgaan' en 'Dank je' erop geschreven.

Rory PilgrimCentraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd

Rory Pilgirim, A Giving Hand, collectie Teylers Museum, Haarlem
Rory PilgrimCentraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd13 jul 27 okt 2024

Het Centraal Museum in Utrecht organiseert hedendaagse kunsttentoonstellingen in Oud-Amelisweerd, een landhuis aan de rand van de stad Utrecht. Vanaf 2022 worden jaarlijks twee tentoonstellingen van gerenommeerde kunstenaars gepresenteerd op de eerste verdieping van Landhuis Oud-Amelisweerd.

Rory Pilgrim is de zesde kunstenaar van dit tentoonstellingsprogramma, na de voorgaande solotentoonstellingen van Amie DickeMarijke van WarmerdamHannah van BartHan Schuil en Ansuya Blom.

Sociale betrokkenheid, muziek en aandacht voor taal en dialoog kenmerken het werk van Rory Pilgrim. Pilgrim woont en werkt al zo’n vijftien jaar in Nederland, waar hen een veelzijdig oeuvre opbouwde van (song)teksten, muziekcomposities en -video’s, films, tekeningen, installaties en liveoptredens. Hen brengt belevingswerelden en generaties samen en stelt vragen over samenleven en zorg dragen – voor elkaar, maar ook voor de wereld.

Deze programmering is een partnerproject van Hartwig Art Foundation.

Een tekening van rode en blauwe plastic boodschappentassen die naar beneden vallen, met woorden zoals 'Doorgaan' en 'Dank je' erop geschreven.Rory Pilgirim, A Giving Hand, collectie Teylers Museum, Haarlem