Meredith Monk die haar vlechten omhoog zwaait

Meredith MonkIndra's NetHolland Festival 2023

Meredith Monk, Indra's Net, copyright Christine Alicino
Meredith MonkIndra's NetHolland Festival 202323 24 juni 2023
tickets

De Hartwig Art Foundation presenteert de wereldpremière van Meredith Monks Indra’s Net als onderdeel van het Holland Festival 2023, op 23 & 24 juni 2023.

Meredith Monk heeft haar leven gewijd aan de verkenning van de mogelijkheden van de menselijke stem. Ze vervlecht nieuwe manieren van waarneming en verlegt de grenzen van muziek, performance en visuele kunst. In haar nieuwste voorstelling Indra’s Net dompelt Monk de toeschouwer onder in een performance, geïnspireerd op een boeddhistische vertelling die de onderlinge verbondenheid van al het leven toont.
 

In een wereld die zo gefragmenteerd en vol verdriet is, wil ik werk maken dat het leven en ons gevoel van verbondenheid met elkaar en alle levende wezens bevestigt − Meredith Monk

CREDITS

Concept Meredith Monk; compositie Meredith Monk; regie Meredith Monk; performers Paul An, Theo Bleckmann, Gideon Crevoshay, Allison Easter, Ellen Fisher, Katie Geissinger, Meredith Monk, Allison Sniffin, John Hollenbeck; orkest Ensemble Academy; kostuum Yoshio Yabara; decorontwerp Yoshio Yabara; lichtontwerp Joe Levasseur; medewerker licht Dan Stearns; geluidsontwerp Daniel Neumann; cinematografie Ben Stechschulte; projectieontwerp Jorgé Morales; muzikale leiding Allison Sniffin; muzikale voorbereiding Allison Sniffin; orkestratie Allison Sniffin, Meredith Monk; stage manager Meredith Belis; productiemanager Kevin Kenkel; medewerker kostuums Meredith Belis; ondersteuning kostuums Jamielyn Duggan; productie The House Foundation for the Arts; co-opdracht Mills College met steun van Hewlett 50 Arts Commissions, Hartwig Art Foundation, Haus der Kunst

TENTOONSTELLING OUDE KERK 2023

Om deze veelzijdige kunstenaar en de meer dan zes decennia van haar invloedrijke podiumproducties, muziek en films groots te vieren, realiseren de Oude Kerk in Amsterdam en de Hartwig Art Foundation samen in het najaar van 2023 de eerste omvangrijke tentoonstelling over Meredith Monk. De tentoonstelling toont haar muziek, notaties, partituren en tekeningen, geluidsopnames en films, en een groep immersieve installaties, die thema's en objecten van haar podiumproducties vertalen naar nieuwe ervaringen.

De tentoonstelling is een samenwerking in twee delen in de Oude Kerk en Haus der Kunst München, samen met Hartwig Art Foundation. De tentoonstelling is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Meredith Monk en The House Foundation for the Arts, New York. Meer informatie is in 2023 te vinden op de website van de Oude Kerk en Hartwig Art Foundation.